czwartek, 17 maja 2012

Ciacho cebulowe

Składniki


Ciasto:
2,5 szkl. mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kostka margaryny
1 jajko
6 łyżek śmietany
sól

Farsz:
6 dużych cebul
1 surowe jajo
20 dag żółtego sera
sól, pieprz



Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Cebulę pokroić w paski, podsmażyć, doprawić do smaku, ostudzić.  Do ostudonej cebuli dodać starty na grubej tarce ser, i surowe jajo.

Ciasto podzielić na dwie części. Układać: ciasto - farsz - ciasto. Piec 45 min w 190 stopniach.
SMACZNEGO!

Przepis dostałam od znajomej Ukrainki Anastazji. Ciasto sprawdza się przy każdej okazji. Szczególnie smaczne jest przy piwku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz