poniedziałek, 31 października 2011

Tarta porowa z pieczarkami

Składniki

25 dag mąkipół kostki masła3 długie pory30 dag pieczarek200 ml śmietany 30%3 jajkasok z cytrynysól, pieprzolej10 dag sera




Przygotowanie

Mąkę posiekać z masłem. Dodać 3-4 łyżki wody oraz szczyptę soli.
Zagnieść ciasto i wyłożyć nim formę, chłodzić 30 minut.
Por pokroić na plasterki, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić, posolić i gotować ok 5 min. następnie skropić sokiem z cytryny.
Odsączyć i dodać do pora. Ostudzić i nałożyć na ciasto.
Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami. Wierzch posypać startym serem.
Piec 30 minut w temp. 200 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz