piątek, 7 października 2011

Sałatka kebab-gyros

Składniki

* ok. 50-80 dag piersi z kurczak
* przyprawa do potraw o nazwie "GYROS" lub "KEBAB" (ja na jeden raz zużywam ok.1/2 paczki przyprawy)
*surowa cabula
*ogórki konserwowe
*puszka kukurydzy konserwowej
*ketchup
*majonez
*kapusta pekińska
*olej do smażenia

Proporcje cebulki, ogórków i kapusty  dobieramy wg. "gustów smakowych" domowników.




Przygotowanie

Gyros jest sałatką warstwową więc wykładając składniki do miski nie mieszamy ich.

  Mięso umyć, pokroić w kostkę, usmażyć z przyprawą i wyłożyć do miski

  Surową cebulkę drobno pokroić w kosteczkę i wyłożyć na usmażone mięso

  Ogórek również pokroić i wyłożyć na cebulkę

  Kukurydzę wysypać na ogórki

  Rozsmarować warstwę ketchupu

  Na ketchupie rozsmarować warstwę majonezu

  Kapustę pekińską poszatkować i wyłożyć na majonez


Gyros jest bardzo smaczny zarówno gdy mięso jest zimne jak i ciepłe


          Życzę smacznego !!!

        
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz