niedziela, 23 października 2011

Pita z gyrosem i warzywami.

Składniki



5 placków pszennych pita
40 dag chudego mięsa z indyka pokrojonego w kostkę
1/2 opakowania przyprawy kebab-gyros
2 ogórki kiszone
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
20 pomidorków koktajlowych
10 dag sera ricotta
1 łyżka majonezu
garść natki pietruszki
pieprz i ew.sól





Przygotowanie

Mięso opłukać, osuszyć, wsypać przyprawę gyros, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Papryki,pomidorki opłukać.Papryki i ogórki kiszone pokroić w cienkie paseczki,pomidorki przekroić na połówki.
Ser ricotta zmiksować z majonezem,wsypać natkę i doprawić.
Mięso usmażyć na małej ilości oleju.
Placki pita przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gorących placków nakładać na zmianę mięso i warzywa, pomiędzy warstwy nakładać sos.Jeść gorące.Nawet dzieci chętnie zjedzą taki posiłek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz