czwartek, 20 października 2011

parówki w naleśniku

Składniki

Porcja dla 4 osób

8 gotowych, usmażonych naleśników
8 parówek
40 dkg sera żółtego (dobrego do roztopienia)
3 duże łyżki ketchupu
2 duże łyżki musztardy
2 duże łyżki chrzanu
3 duże łyżki majonezu
bułka tarta (do panierowania)
3-4 jajka (do panierowania)
olej do smażenia




Przygotowanie


Ketchup, musztardę, chrzan i majonez wymieszać ze sobą.
Każdy naleśnik wysmarować cienką warstwą z otrzymanego sosu.
Parówkę przekroić na połowę, ułożyć na środku naleśnika.
Posypać uprzednio startym serem.
Zawinąć w tzw. kopertę, zamoczyć w jajku, bułce tartej i na wolnym, rozgrzanym oleju smażyć.

Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz