czwartek, 13 października 2011

Paróweczka w Naleśniczku Pychota

Składniki

proporcje podaję na 7 sztuk:


7 naleśników


7 parówek (najlepiej z olewnika, lub sokołów)


14 małych lub około 10 dużych plastrów sera żółtego


2 jajka


szczypta soli


bułka tarta


olej do smażenia


przy podaniu:


sos pomidorowy


można podawać z oliwkami, ogórkiem kiszonym, lub wg uznania








Przygotowanie


1. Bierzemy naleśnika, układamy na nim ser (dwa mniejsze plastry lub półtora większego), a na ser kładziemy parówkę, po czym ciasno zawijamy.

2. Przygotowujemy na jednym tależu 2 jajka roztrzepane ze szczyptą soli, a na drugim tależu bułkę tartą.

4. Rozgrzewamy olej na patelni, po czym układamy naleśniki i smażymy na jednej stronie bez przykrycia, aż się zarumienią. Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy pod przykryciem, aż się zarumienią.

5. Usmażone już naleśniczki wykładamy na tależ i polewamy pysznym pomidorowym sosem takim jak można przygotować do pizzy :)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz