sobota, 15 października 2011

Łosoś z kaparami

Składniki

 200 g pomidorów,
 3 cukinie,
 1 łyżka oliwy z oliwek,
 4 steki z łososia,
 15 g masła,
 200 ml białego wytrawnego wina,
 4 łyżki kaparów,
 sól,pieprz




Przygotowanie

Pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.Usunąć nasiona.Cukinię obrać i pokroić w drobną kostkę.W płytkim rondlu rozgrzać oliwę i smarzyć przez kilka min.cukinię.Doprawić solą i pieprzem.Steki z łososia posypać solą i pieprzem.Smarzyć na maśle na dużym ogniu,po 3 min.z każdej strony.Steki ułożyć na półmisku i utrzymać gorące.Wylać z patelni tłuszcz,wlać wino.Podgrzać.Dodać pomidory.Odparować 1/3.Dodać kapary.W miarę potrzeby doprawić,wyłóżć zawartość patelni na rybę.Podawać z cukinią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz