czwartek, 20 października 2011

jarzynowe rogue

Składniki

Jedna duża marchewka,
oliwa do smażenia- 2 łyżki
duża cebula,
pół paczki mrożonego groszku,
kalafior,
5 jaj ugotowanych na twardo,
mąka do zagęszczenia,
śmietana kesemka.
sól, pieprz



Przygotowanie

Marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z oliwą. Po chwili dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i mrożony groszek.
W osobnym garnku gotujemy kalafior na pół twardo, potem dzielimy go na różyczki. Po jakiś 15 minutach podlewamy marchewkę z groszkiem wywarem z kalafiora i dusimy przez chwilę. Następnie zagęszczamy sosik mąką i dodajemy troche śmietany do smaku. Wrzucamy kalafior i pokrojone w ćwiartki jajka. Przyprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
SMACZNEGO!!! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz